Hoe de cursus 'Zelf GIFjes maken' ontstond

Hoe de cursus ‘Zelf GIFjes maken’ ontstond

Mocht je er nieuwsgierig naar zijn, dan wil ik graag met je delen hoe de cursus ‘Zelf GIFjes maken’ ontstond. Ik, Anne – de vrouw achter ‘dit hele gedoe’ – ben namelijk helemaal geen online marketeer, reclame-bureau-eigenaar, designer of wat dan ook. Ik ben wél zelfstandig ondernemer, met een grote liefde voor techniek en een kleuterachtige drang naar ‘zelf doen’.

Hoe de cursus ‘Zelf GIFjes maken’ ontstond

Het was 2021 en Nederland zat in lockdown door de corona-pandemie. Een pittige tijd, voor iedereen. En dus ook voor mij: ik studeerde ooit af aan het Conservatorium en mijn werk bestaat sindsdien voornamelijk uit het geven van optredens, het geven van zangworkshops en het geven van heel veel zanglessen. Gemiddeld geef ik zo’n 15-20 zanglessen per week.

Hoewel ik een aantal leerlingen heb dat sowieso de zanglessen online volgt (omdat ze bijvoorbeeld in het buitenland wonen, of aan de andere kant van Nederland), wilde mijn leerlingen die zangles in Breda volgden, de lessen liever ná de lockdown volgen. Optredens werden gecanceld, workshops verplaatst en mijn agenda werd steeds leger.

‘Welke dingen kan ik nu wél doen om toch mijn bedrijf te laten groeien’, vroeg ik me af. Ik hoefde er niet lang over na te denken: grijnzend pakte ik mijn laptop en begon een nieuwe website te bouwen.

Helemaal klaar met al die foto’s

Wat me altijd al stoorde op mijn websites – en zo ook tijdens het bouwen van mijn nieuwe site – was dat er totaal geen eenheid was in de foto’s. Natuurlijk is dat op te lossen door het inhuren van een fotograaf, die gewoon wat foto’s schiet, allemaal in dezelfde stijl. Mijn probleem? Mijn site was reusachtig dus er zouden heel veel foto’s nodig zijn. En ik twijfelde om mijn haar weer in een andere kleur te gaan verven. (Altijd zonde, als je net een fotoshoot hebt gehad en je foto’s een maand later niet meer lijken op hoe je eruit ziet.)

En toen bedacht ik het: ‘als ik nou leer hoe ik GIFjes van mezelf kan maken, dan kan ik díe op mijn website zetten! Dan kan ik wanneer ik wil altijd nieuw beeldmateriaal maken, zónder dat ik daarvoor afhankelijk ben van een fotograaf! Dan kan ik, als ik weer eens iets nieuws bedenken, ook gewoon één GIFje erbij maken!’

Zo’n 40 uur was ik bezig met uitvogelen hoe dat dan moest, zelf GIFjes maken. Ik kreeg wazige GIFjes, GIFjes waar mijn ledematen half uit beeld waren, duizeligmakende grafische GIFjes, GIFjes waarin mijn blonde haar groen leek, kortom; er ging een hoop mis. Maar uiteindelijk had ik de smaak te pakken en postte ik mijn GIFjes vol trots: op mijn website, social media en in mijn nieuwsbrief.

Niet de bedoeling

Ik kreeg een hoop complimenten. Sterker nog, soms poste ik over bijvoorbeeld een nieuwe online workshop zang, maar kreeg ik af en toe de reactie: ‘ik heb geen behoefte om te zingen, maar wil wel weten hoe je je eigen GIFjes hebt gemaakt’. Niet helemaal de bedoeling dus en er ontstond een interne exotische combinatie van zowel ‘beledigd’ als ‘gevleid’ zijn. Uiteindelijk kreeg ik vrijwel dagelijks complimenten en vragen over mijn GIFjes.

Van workshop naar online cursus

In de zoveelste lockdown, begin 2022, dacht ik ineens: ik kan goed lesgeven, ik ben enthousiast over mijn GIFjes, er is vraag naar… Ik ga gewoon een online workshop geven waarin ik mensen ga leren hoe ze zelf GIFjes kunnen maken! Zij blij, want ze leren hoe dat moet en ik blij, want mijn geplunderde spaarrekening wordt dan misschien weer een beetje aangevuld.

Zo gezegd, zo gedaan. Een stuk of 15 mensen deden mee, waren enthousiast, gaven me shout-outs en – een beetje verleid door de Instagramwereld waarin online cursussen de ‘holy grail’ zijn waarmee iedereen miljonair kan worden – ik besloot: er gaat een online cursus van komen.

Natuurlijk vond ik het ook een beetje raar. Mensen kennen met als ‘zangjuf’, als ‘de stem van het menu in het ziekenhuis’ – ik werk ook als voice-over – en als ‘Zingende Zeemeermin’. Het zou toch gek zijn om dan ineens ook echt een cursus over GIFjes te maken? Tegelijkertijd dacht ik: ‘GIFjes maken is zo’n enorm concreet onderwerp, dat kan ik heel overzichtelijk in een cursus stoppen. De live workshop was hartstikke leuk, ik hou van techniek en het maken van zo’n online cursus is vast heel tof en leerzaam. In het slechtste geval ben ik misschien geen miljonair, maar alsnog een hoop ervaring rijker. Ervaring die ik eventueel in kan zetten als ik ooit nog eens een online cursus over zingen, stem of muziek wil maken!

17 maart 2022 was-ie er

Na een flinke bevalling – op mijn persoonlijke blog schreef ik over hoe ik de online cursus precies maakte – kwam 17 maart 2022 dan eindelijk de online cursus ‘Zelf GIFjes maken’ op de wereld. Inmiddels zijn er meer dan 400 mensen die de cursus besteld hebben en ben ik ontzettend trots op alle enthousiaste reacties.

De cursus is dus af en kan nog tot in de eeuwigheid besteld en gevolgd worden. Gewoon op zichzelf, zonder dat ik je een of ander groot marketingprogramma of een vervolgcursus in probeer te trekken. Die is er namelijk niet. Maar, denk je na het volgen van de online cursus: ‘die Anne ‘smaakt naar meer’, neem dan gerust een kijkje op de website van ‘mijn gewone werk‘.

Groetjes,

Anne

Hoe de cursus 'Zelf GIFjes maken' ontstond

Leuk he, die GIFjes?!

In de online cursus ‘Zelf GIFjes maken’, leer ik je hoe je binnen 60 minuten je eerste eigen GIFje online hebt staan: eentje van jezelf bijvoorbeeld, zoals die hiernaast, of juist een grafisch GIFje, zoals de knop hieronder! Klik erop voor meer info!

GIFjes maken van jezelf, Anne

Niet schrikken:

Het bestelproces van de cursus ‘Zelf GIFjes maken’, verloopt via de webshop van Anne Ermens, de maker van de online cursus. (Da’s de vrouw van de foto.) 

Als je op de knop klikt, kom je automatisch op de goede plek terecht. Je kan daar de cursus bestellen en ontvangt dan binnen een uur automatisch een factuur én alles wat je nodig hebt om in te loggen op de online leeromgeving!

Je hebt nog...

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

om de cursus te kopen

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ik wil me op andere dingen richten en dus kan je de cursus nog maar tot 1 maart 2023 bestellen.

Met de cursus is overigens niks mis, meer dan 450 mensen deden mee en zijn razend enthousiast.

Daarnaast heb ik ‘em speciaal voor deze laatste maanden nog ge-update én een extra bonus toegevoegd!

Na bestelling kan je ‘em nog 6 maanden bekijken.