Een 'branded account' op Giphy, hoe doe je dat?

Een ‘branded account’ op Giphy, hoe doe je dat?

Wat is de zin van ons bestaan? Waarom is de aarde rond? Hoe krijg je een branded account op Giphy?

Het lijken haast onmogelijke vragen en ik kan ze niet allemaal beantwoorden helaas. Maar, hoe je een branded account krijgt op Giphy, dát weet ik wel!

Waarom je een branded account op Giphy zou willen

Het grootste argument om een branded account te hebben, is omdat je GIFjes dan vindbaar zijn via de GIF-sticker op Instagram. Leuk, niet alleen voor jou, maar ook voor je (potentiële) klanten!

Ben je kapper, dan kan een klant na een knipbeurt jou bijvoorbeeld taggen met een GIFje erbij waarbij je een knipbeweging maakt met een schaar in je hand. Op een zelfde manier worden er regelmatig GIFjes van mij – zingend met een ukelele in mijn hand – gebruikt, wanneer mensen bijvoorbeeld een workshop Ukelele & Zang bij me hebben gevolgd!*

Ben je een ambachtelijke bakker, hoe tof is het dan dat mensen kunnen kiezen uit allerlei GIFjes van jou, met zakken meel, deegrollers en enorme taarten? Niet alleen leuk voor bestaande klanten, ook leuk voor mensen die iets posten over bakken en zoeken naar leuke GIFjes op woorden als ‘baking’. Als jouw gezicht op die manier vaak voorbij komt online, bouw je lekker door aan je personal brand, zonder daar iets voor te hoeven doen! (Of nouja, die GIFjes moet je wel eerst maken, maar als ze er eenmaal zijn en vindbaar zijn, kan iedereen ze dus gewoon gebruiken terwijl je slaapt. Of taarten bakt. Of je geld telt.)

Wat moet je doen?

Het lijkt zo simpel: eigenlijk hoef je je alleen maar aan te melden als branded account op Giphy. Dat kan hier. Je wordt dan (als het goed is) goedgekeurd en that’s it.

MAAR!

WACHT!

NOG NIET KLIKKEN OP DIE LINK!

De kans dat je wordt goedgekeurd, hangt af van een flink aantal voorwaarden. Slim dus, om die eerst op orde te maken, voordat je je account aanmeldt.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen voor een branded account op Giphy

Of ze allemaal verplicht zijn, daar durf ik niks om te verwedden, maar je kansen op een branded account worden aanzienlijk groter als je voldoet aan de volgende eisen:

  • Je moet minimaal 5 GIFjes hebben geüpload
  • Je moet een profielfoto hebben ingesteld
  • Het account wat je hebt, moet op ‘openbaar‘ staan
  • Als accountnaam, moet je je eigen merk-naam (bijvoorbeeld ‘Bakker Barry’) gebruiken 
  • Je moet je website met zo’n zelfde merknaam (bijvoorbeeld www.bakkerbarry.nl) hebben ingevuld
  • Als e-mailadres moet je ook je eigen domeinnaam (zoals barry@bakkerbarry.nl) gebruiken

Gelukt? Dan kan je je daarna dus via deze link aanmelden voor een ‘branded account’. Zeker weten of alle voorwaarden die ik noem nog kloppen? Via deze link vind je, in het Engels, de voorwaarden volgens Giphy zelf.

Hou er trouwens rekening mee dat Giphy 5-10 werkdagen neemt om je aanvraag te beoordelen!

Als je aanvraag voor een branded account wordt afgewezen op Giphy…

Aah, afwijzing doet altijd pijn. Weet je zeker dat je aan alle bovenstaande voorwaarden hebt voldaan?

Helaas – voor jou – werk ik niet bij Giphy en kan ik je dus niet verder helpen. Wat je wel kan doen, is ze even een mailtje sturen op support@giphy.com. Ik heb van anderen begrepen dat dat soms nét het verschil kan maken.

Succes!

Groetjes,

Anne

*De cursus ‘GIFjes maken’, kan je zien als mijn bij-baantje. Normaal werk ik met stemmen, door middel van bijvoorbeeld workshops en zanglessen, maar ook optredens en voice-over-werk. Meer daarover lees je hier.

Een 'branded account' op Giphy, hoe doe je dat?

Leuk he, die GIFjes?!

In de online cursus ‘Zelf GIFjes maken’, leer ik je hoe je binnen 60 minuten je eerste eigen GIFje online hebt staan: eentje van jezelf bijvoorbeeld, zoals die hiernaast, of juist een grafisch GIFje, zoals de knop hieronder! Klik erop voor meer info!

GIFjes maken van jezelf, Anne

Niet schrikken:

Het bestelproces van de cursus ‘Zelf GIFjes maken’, verloopt via de webshop van Anne Ermens, de maker van de online cursus. (Da’s de vrouw van de foto.) 

Als je op de knop hieronder klikt, kom je automatisch op de goede plek terecht. Je kan daar de cursus bestellen en ontvangt dan binnen een uur automatisch een factuur én alles wat je nodig hebt om in te loggen op de online leeromgeving!